Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Από την επίσκεψη στην Καρδίτσα του αδελφοποιημένου συλλόγου Λεμεσού.
    Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Ο. Λεμεσού φιλοξένησε ο σύλλογος Τριτέκνων ν. Καρδίτσας από 1 έως 6 Ιουνίου,  ως ανταπόδοση της επίσκεψης – φιλοξενίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Λεμεσό.
                                               Με τον θεματικό Αντιπ/ρχη  κ. Νούσιο
    Οι Λεμεσιανοί συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπληκτικό περιβάλλον της περιοχής, να γευτούν τις τοπικές σπεσιαλιτέ και να επισκεφτούν αρχές του νομού.
                                        Με το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο
     Ειδικότερα κατά χρονολογική σειρά επισκεφτήκαμε τον Αντιπεριφερειάρχη ν. Καρδίτσας κ. Νούσιο, τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεο και την ένωση πολιτιστικών Συλλόγων. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο και την Πινακοθήκη.
Με τον σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο
   Την επόμενη μέρα συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του πεσόντα ήρωα το 1974 στην Κύπρο Υπολοχαγού Τσουκνίδα.
Με τον δήμαρχο Σοφάδων κ, Σκάρλο
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την λίμνη Σμοκόβου και το εκπληκτικό χωριό Ρεντίνα (την πριγκίπισσα των Αγράφων όπως ονομάζεται), την ιερά μονή κοιμήσεως της Θεοτόκου και καταλήξαμε στα Ιαματικά λουτρά Σμοκόβου
     Το Σάββατο 4/6 οι αντιπροσωπείες επισκέφτηκαν την ιερά μονή Κορώνης και ακολούθως πραγματοποίησαν το γύρο της λίμνης Πλαστήρα όπου το έλατο ακουμπά στα κρυστάλλινα νερά της πανέμορφης λίμνης με τα συνεχόμενα φιόρδ. Τέλος την Κυριακή το πρωί ξεναγήθηκαν σε ιερές μονές των Μετεώρων και το απόγευμα στο κονάκι του Προδρόμου, όπου και γεύτηκαν πολλές ποικιλίες τοπικής  παραδοσιακής χωριάτικης πίττας, ενώ το βράδυ έγινε ο αποχαιρετιστήριος δείπνος. Υπήρξαν ανταλλαγές δώρων και αναμνηστικών  και η αμοιβαία υπόσχεση ότι η αδελφοποίηση θα στεριώνει συνεχώς.
    Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο τέλος του μήνα πέντε παιδιά τρίτεκνων της Καρδίτσας θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του συλλόγου της Λεμεσού.