Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΑ 2013




Σας  γνωρίζουμε   ότι:

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ  τροφίμων 2013 επεξεργάστηκαν από τη ΓΕΝΙΚΗ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ   του Υπουργείου  Οικονομικών.
Έγκριση ή απόρριψη   αίτησης έγινε  από τους  ανωτέρω.
 Ο   Σύλλογος Τριτέκνων  Ν. Πρέβεζας  και η  Ομοσπονδία   ΟΠΟΤΤΕ  έκαναν  επιστολές  διαμαρτυρίας   στα  αρμόδια   Υπουργεία για τα χαμηλά κριτήρια .
Κατά τη δωρεάν διανομή τροφίμων μένει εκτός προγράμματος πλέον το 60% των  τρίτεκνων οικογενειών   στο  Ν. Πρέβεζας   καθώς το Υπουργείο Οικονομικών κατέβασε από τις 12.000 στις 7.000 ευρώ το οικονομικό κριτήριο για τους δικαιούχους.

 Αξίζει να σημειωθεί πως στο  Σύλλογο  Τριτέκνων  Πρέβεζας  υπάρχουν  2100 μέλη- τρίτεκνες οικογένειες, που στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και περίμεναν ως μια "μικρή ανάσα" τα δωρεάν τρόφιμα της Ε.Ε.
Έχουν  υποβάλλει    στο σύλλογο μας 1050 αιτήσεις .Έγιναν  δεκτές  στο  σύστημα  ΟΠΕΚΕΠΕ  930  Αιτήσεις  . Από  αυτές  ανέκριναν  495  οικογένειες να πάρουν  τρόφιμα  ,  435  απερρίφθησαν λόγω  εισοδήματος  &  τεκμηρίων και  120 οικογένειες   απερρίφθησαν διότι υπέβαλλαν αλλού ( Εκκλησία – Δήμος ).
Κρίθηκαν απορριπτέοι σύμφωνα με το εκκαθαριστικό του 2013 (εισοδήματα &τεκμήρια  2012) χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι το 2013 οι περισσότεροι έχουν μείνει άνεργοι, «δηλαδή όσοι δούλεψαν το 2012 δεν πρέπει να φάνε το 2013».  
Είναι πράγματι κάτι πολύ δυσάρεστο γιατί κάθε χρόνο τα δικαιούνταν αρκετές οικογένειες στο Ν.  Πρέβεζα και  φέτος μέτρησε και το τεκμαρτό εισόδημα και χαμηλώσανε πολύ τα κριτήρια . Για παράδειγμα πέρυσι μια οικογένεια με τρία παιδιά και εισόδημα 22.000 ευρώ δικαιούνταν τρόφιμα, ενώ φέτος έχουν μειωθεί στα 17.000 για μια οικογένεια με τρία ανήλικα τέκνα.
Έχει αποκλειστεί τόσος κόσμος από τα δωρεάν τρόφιμα και αυτό το θεωρούμε πολύ άδικο, διότι οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον τις δουλειές και τα εισοδήματα που είχαν πριν, με τρία παιδιά να μεγαλώνουν,   τη στιγμή που η φοροδιαφυγή είναι στο φόρτε της, βρήκαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους στις τρίτεκνες οικογένειες.