Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση η αποστολή της εξώδικης αίτησης για τη θεμελίωση έννομου συμφέροντος εκάστου εκ των αποκλεισθέντων επιτυχόντων τριτέκνων με το 10%


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την έκδοση της Υπουργικής Αποφάσεως «περί ρύθμισης θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών» και δεδομένου του αποκλεισμού των επιτυχόντων τριτέκνων με το 10% από τη προβλεπομένη δια της ως άνω ΥΑ ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεως (καθώς δεν παρέχεται σε αυτούς η δυνατότητα ταυτοποίησης και χορήγησης κωδικού, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μετεγγραφής ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου για το σκοπό αυτό πληροφοριακού συστήματος), σας ενημερώνουμε ότι όποιος επιθυμεί να κινηθεί δικαστικά θα πρέπει προηγουμένως εντός της προβλεπομένης προθεσμίας, ήτοι έως 17-10-2014 να κοινοποιήσει εξώδικη αίτηση μετεγγραφής προς το Υπουργείο Παιδείας και προς το Ίδρυμα Υποδοχής.
Σχέδιο τέτοιας εξώδικης αιτήσεως έχει συνταχθεί από τη Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει:
1) Να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο σχέδιο με τα προσωπικά τους στοιχεία (σβήνοντας τις οδηγίες και τις σημειώσεις που παρεμβάλλονται εντός του κειμένου) 2) Να τυπώσουν το τελικό κείμενο τόσες φορές όσες και αυτοί προς τους οποίους απευθύνεται και κοινοποιείται.
3) Να το υπογράψουν σε όλα τα τυπωμένα αντίγραφα και
4) Να αποστείλουν με κούριερ το κάθε αντίγραφο σε δικαστικούς επιμελητές, ώστε να το έχουν την Πέμπτη 16-10-2014 και να προχωρήσουν στην κοινοποίηση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17-10-2014. Δικαστικούς επιμελητές μπορείτε να βρείτε μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος: www.odee.gr. σε κάθε πόλη, όπου πρέπει να γίνει η κοινοποίηση (Σίγουρα έναν στην Αθήνα για να κοινοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας και έναν στην πόλη όπου εδρεύει το Ίδρυμα Υποδοχής.) Εν συνεχεία θα πρέπει να φροντίσετε να λάβετε από του δικαστικούς επιμελητές με τους οποίους θα συνεργαστείτε τις εκθέσεις επιδόσεως (το αποδεικτικό δηλαδή ότι η ως άνω αίτηση κοινοποιήθηκε).
Τις εκθέσεις επιδόσεως (αφού πρώτα κρατήσετε αντίγραφα), μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που μνημονεύονται στην αίτηση, θα τα καταθέσετε στο Τμήμα Υποδοχής, κατά τις ημερομηνίες που το κάθε τμήμα θα ανακοινώσει ότι δέχεται δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων για μετεγγραφή.
Η ως άνω διαδικασία κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να θεμελιωθεί το έννομο συμφέρον εκάστου εκ των ενδιαφερομένων και εν συνεχεία, σε περίπτωση απορριπτικής αποφάσεως ή παραλείψεως εκδόσεως αποφάσεως, να καταστεί δυνατή η προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων.
Το σχέδιο εξώδικης αίτησης μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ
                                                        ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ