Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ (ΤΡΙΤΕΚΝΟ) κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ



Σήμερα σε κλίμα φιλικής συζήτησης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ (μέλη από όλη την Ελλάδα) με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Από τα  θέματα που συζητήθηκαν το κυριότερο ήταν η επικαιροποίηση της πρότασης Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ του 2012 που κατέθεσε τότε στη Βουλή,  με τις  προσθήκες που προτείνει  η  ΟΠΟΤΤΕ  ώστε να  ενταχτούν οι τρίτεκνοι  στους πολύτεκνους οπότε και  λύνονται όλα τα θέματα.       
Προτάθηκε το ειδικό επίδομα τριτέκνων να χορηγείται ανά προστατευόμενο παιδί όπως συμβαίνει στην Ευρώπη  και όχι να κόβεται μόλις σταματήσει το πρώτο να είναι προστατευόμενο και  τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων να μην  αλλάζουν ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων, οπότε ουσιαστικά η τρίτεκνη οικογένεια να θεωρείται δίτεκνη ή μονότεκνη. Ζητήσαμε τα όρια να είναι σταθερά, αυτά που ισχύουν για τα 3 παιδιά και να υπολογίζεται το πραγματικό εισόδημα και όχι το τεκμαρτό.
Αναφέρθηκε η αδικία απέναντι στους Τρίτεκνους όσον αφορά τα αυτοκίνητα των 2.000 cc τα οποία η τότε κυβέρνηση προέτρεψε να αγοραστούν με μειωμένα τέλη και τώρα φορολογούνται με φόρο πολυτελείας. Ζητήθηκε η επίλυση του προβλήματος.
Αναφέρθηκε η επίσκεψη μας στο Υπουργείο Μεταφορών και το αίτημα μας για έκπτωση   στα μεταφορικά  μέσα  ΚΤΕΛ (Αστικά  & Υπεραστικά), Πλοία και Τρένα. Η έκπτωση που ισχύει για τους πολύτεκνους να ισχύσει και για τους τρίτεκνους. Ζητήθηκε να παρέμβη εάν αυτό είναι εφικτό.
Ζητήθηκε να σταματήσει ο υπολογισμός των παιδιών μας ως τεκμήριο πλούτου αλλά να υπάρχει απαλλαγή  για αυτά από το φορολογητέο   εισόδημα.
Η αντιμετώπιση του κ. Τσακαλώτου ήταν πάρα πολύ θετική, δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση για νέα συνάντηση τον Μάιο οπότε θα έχουμε και απαντήσεις μετά την εξέταση και την δρομολόγηση των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης.