Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό.



Η ΟΠΟΤΤΕ, στην προσπάθεια ανάδειξης του Δημογραφικού Προβλήματος που βιώνει  η ελληνική κοινωνία σήμερα πραγματοποίησε ημερίδες και επαφές  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,τον πρόεδρο της Βουλής και όλους τους αρχηγούς των κομμάτων.
Έγινε εκτενής ενημέρωση σε όλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες με τρία παιδιά και άνω καθώς και για την αντιμετώπιση του σοβαρού Δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας  τονίζοντας τους ότι είναι η ώρα να παρθούν πρωτοβουλίες για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό.
Η  πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Φώφη Γεννηματά  πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό,  στις 4 Μαίου 2017 στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία αποφάσισε να  γίνει εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής για  συγκρότηση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Η Ολομέλεια της Βουλής στη Συνεδρίαση της 5 Μαίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση της  23μελούς επιτροπής.


Απόσπασμα από την Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση της Επιτροπής
ΠΡΑΚΤΙΚΟ    ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ     ΒΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να αναγνώσω μία ανακοίνωση προς το Σώμα.
Έχω την τιμή να σας ανακοινώσω ότι κατόπιν του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1829, 27/04/2017, αιτήματος της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Φωτεινής Γεννηματά, προτάθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής, η σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό.
Η Διάσκεψη των Προέδρων στη συνεδρίαση της 4ης Μάϊου 2017 αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση.
Για λόγους αποτελεσματικής λειτουργίας της Επιτροπής προτείνεται η σύστασή της να περιλαμβάνει είκοσι τρία μέλη, κατ’ αναλογία της δύναμης των κομμάτων και των Ανεξαρτήτων.
Προτείνεται, επίσης, προθεσμία υποβολής της εκθέσεως της Επιτροπής μέχρι το τέλος της τρέχουσας Συνόδου.
Συμφωνεί το Σώμα;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
Οι προσπάθειες της ΟΠΟΤΤΕ για το Δημογραφικό αποδίδουν γι αυτό συνεχίζουμε όλοι οι σύλλογοι  της Ελλάδας υπό την σκέπη της ΟΠΟΤΤΕ ,  με   την  ισχύ εν τη  ενώσει.