Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήσαμε τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων με τρία τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ), ζητώντας από την κυβέρνηση την ένταξή τους στην κατηγορία των πολυτέκνων.
Για αυτόν το λόγο, σύλλογοι τριτέκνων από όλη τη χώρα ( από τον Έβρο  έως τη  Κρήτη- από το  Ιόνιο  έως το  Αιγαίο  )  που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, πρόκειται να κατευθυνθούν στη συνέχεια προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα και να αιτηθούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν πως ο τελευταίος απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Οι τρίτεκνοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση, παρότι αναγνώρισε πρόσφατα ότι οι ρυθμίσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης τους αδικούν, υποσχόμενη διορθωτικές κινήσεις, δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό δεν έχει ακόμα συντάξει το πόρισμά της, δύο μήνες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που επέφερε αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα και τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, ότι θα αντιμετωπιστούν οι όποιες αδικίες με αντισταθμιστικά μέτρα.

 Οι τρίτεκνοι ζητούν επίσης την ψήφιση μέτρων στήριξης νέων ζευγαριών και της μητρότητας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, το οποίο συνδέεται με την έξαρση της υπογεννητικότητας, καθώς την εξαετία 2011-2017 σημειώθηκε υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά περίπου 150.000.