Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)



Η ΟΠΟΤΤΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το νέο σύστημα διορισμού – προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης, οι τρίτεκνες οικογένειες εξοστρακίζονται από τη διεκδίκηση θέσεων στην δημόσια εκπαίδευση είτε ως αναπληρωτές είτε ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Το Υπουργείο αφανίζει την τριτεκνία από ειδική κατηγορία ενάντια στο Σύνταγμα της χώρας.
Τα 6 μόρια που δίνονται στους τρίτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αποτελούν απαξίωση και εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής.
Γι αυτό απαιτούμε την αλλαγή των κοινωνικών κριτηρίων του νομοσχεδίου και ,παράλληλα, την αναλογική εφαρμογή της ποσόστωσης όπως ισχύει στο άρθρο 25 του νόμου 4440/2016.
Επανειλημμένως έχουμε αποστείλει επιστολές για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, ωστόσο δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί καμία μέχρι σήμερα.
Διαμηνύουμε ότι η μη συμμόρφωση του νέου συστήματος διορισμού-προσλήψεων προς το Σύνταγμα, οδηγεί σε μονόδρομο την προσφυγή στη δικαιοσύνη και στο ΣτΕ.
Σ’ αυτή τη κρίσιμη στιγμή, καλούμε τους τρίτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν γύρω από την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος, καθώς αναμένονται δράσεις και κινητοποιήσεις.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας για περαιτέρω ενημέρωση.

Αχλαδιανάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος ΟΠΟΤΤΕ, 6974060758,   opotte@mail.com                                                                         

Σοφουλάκης Νίκος, Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός, 6973358256, nikathlon@hotmail.com

Δηματάκη Στυλιανή, Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός, 6981745484, stelladimataki@hotmail.com