Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

3ήμερη οδική εκδρομή στις Σέρρες.


ΣΕΡΡΕΣ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ -  ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ -ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΒΟΥΛΑΓΑΡΙΑΣ –Ι.Μ.ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΊΤΗ



                23 -24-25 Μαρτίου 2019   

78 € το άτομο σε δίκλινο με πρωϊνό  & 1 βραδυνό φαγητό με ζωντανή μουσική                                                         

        1η ΗΜΕΡΑ 23/32019  ΠΡΕΒΕΖΑ- ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ -ΣΕΡΡΕΣ       


Συγκέντρωση το πρωΐ στο παλιό ΚΤΕΛ και αναχώρηση 07:00 αναχωρούμε για μια μοναδική επίσκεψη στη Λίμνη της Κερκίνης, το σημαντικότερο υδροβιότοπο της χώρας μας. Η λίμνη απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα, εκτεινόμενη σε μία υπέροχη φυσική έκταση από μεγάλη ποικιλία καναλιών, παραποτάμια δάση και μικρότερα ρέματα φημισμένη για την πλούσια βλάστηση της καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Η περιοχή αποτελεί επίγειο παράδεισο, όχι μόνο για τα σπάνια είδη ζώων και πουλιών που φιλοξενεί, αλλά και για τους ταξιδιώτες αφού προσφέρει μοναδικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, βαρκάδα στη λίμνη, ιππασία, κανό και άλλες πολλές.
 Μετά αναχωρούμε για Σέρρες  όπου   φτάνουμε στο ξενοδοχείο, για  τακτοποίηση στα δωμάτιά μας  και  για μια γνωριμία με την πόλη. Κάντε μια βόλτα ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας, συνεχίστε στον πεζοδρομημένο πια εμπορικό δρόμο Μεραρχίας, που καταλήγει στο Νομαρχιακό Μέγαρο -χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα σε νεοκλασικό ρυθμό- και ανακαλύψτε τους γύρω πεζόδρομους. Ένας περίπατος στην πόλη των Σερρών είναι ό,τι καλύτερο, όπου όλοι οι ντόπιοι δίνουν ραντεβού στα καφέ και τα μεζεδοπωλεία του κέντρου. Απαραίτητες στάσεις το Μπεζεστένι (κλειστή τουρκική αγορά, χτισμένη πιθανότατα το 1385), που σήμερα στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και το Ρεκόρ, για μπουγάτσα.
Διανυκτέρευση. 



2η ΗΜΕΡΑ 24/3/2019 - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ -   ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ      


                                                        
 Αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής με υπόγειες στοές και κρυφές εξόδους, γνωστό για την στρατηγική του θέση, τον ηρωισμό των στρατιωτών του και το σύστημα μυστικότητας που εφάρμοσε. Εντός του οχυρού στεγάζεται μουσείο, περίπτερο επισκεπτών, όπου μπορεί να ξεκουραστεί κάποιος δίπλα στο τζάκι, ενώ ανηφορίζοντας για την κορυφή του λόφου, στο Ηρώο, μας περιμένει το παρατηρητήριο, όπου μπορούμε να ενημερωθούμε για τις ιστορικές μάχες και να θαυμάσουμε τα πολυβόλα της εποχής.  
Στη συνέχεια  θα αναχωρήσουμε για  Σαντάνσκι Βουλγαρίας ( να έχετε απαραίτητα μαζί σας  ταυτότητα ή διαβατήριο) όπου θα περιπλανηθούμε στη πόλη και την αγορά  τους.
Αφού   συνεννοηθούμε  για την ώρα αναχώρησης  θα επιστρέψουμε στις  Σέρρες .  Διανυκτέρευση   
 Βραδυνό  Φαγητό &  Γλέντι σε ταβέρνα  της πόλης με ορχήστρα.


3η ΗΜΕΡΑ 25/3/2019 Ι.Μ.ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ-  ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΊΤΗ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, στα βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών. Στο βάθος μιας κατάφυτης χαράδρας στο όρος Μενοίκιο, ιδρύθηκε το 1270 μ. Χ. η ιερά μονή του Προδρόμου, γνωστή για τη μεγάλη της συνεισφορά στη διάσωση του Ελληνικού πολιτισμού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ανάμεσα στα πλούσια κειμήλια που σώζονται, ξεχωρίζουν οι βυζαντινές τοιχογραφίες, ενώ αξίζει να δει κανείς το Μουσειακό Ελαιοτριβείο και τους τάφους του κτήτορα Ιωαννίκιου και του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γενναδίου Σχολαρίου.

 Επόμενος σταθμός μας είναι το Σπήλαιο της Αλιστράτης, το μεγαλύτερο και ωραιότερο σπήλαιο της Ελλάδας. Το σπήλαιο δημιουργήθηκε από τη ροή του νερού πάνω στα πετρώματα της γης πριν από 2.000.000 χρόνια, προκαλώντας δέος για την υπόγεια ομορφιά του, ενώ σύμφωνα με το μύθο από τη φυσική διώρυγα του σπηλαίου ο Πλούτωνας οδήγησε την Περσεφόνη στον Άδη. Ακολουθώντας τη διαδρομή εντός του σπηλαίου, οι επισκέπτες αντικρίζουν επιβλητικές στοές σε μήκος 3 χλμ., κατάλευκους αλλά και πολύχρωμους σταλακτίτες καθώς και ένα δάσος από σταλαγμίτες ύψους 10 μ. Εν συνεχεία, δίπλα στο σπήλαιο της Αλιστράτης, συναντάμε το Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, ονομαστό έργο των Μακεδόνων επί Φιλίππου Β΄. Ο ποταμός Αγγίτης εκτείνεται σε μήκος 15 χλμ. σχηματίζοντας ζώνες με πλούσια βλάστηση, που μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες με τουριστικό τρενάκι ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή μιας ώρας, ενώ για τους πιο τολμηρούς η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ποδηλασία και ράφτινγκ.

Στην συνέχεια μετά από ενδιάμεσες στάσεις επιστρέφουμε στην Πρέβεζα .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
    1. Μεταφορές  με πούλμαν  50 θέσεων.
    2. 2 διανυκτερεύσεις  σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* με  πρωϊνό  μπουφέ .
    3.  Βραδινό γλέντι με φαγητό και ζωντανή μουσική