Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Τηλεσυνάντηση της Ε.Γ. ΟΠΟΤΤΕ με τον Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια

 


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεσυνάντηση της Ε.Γ. ΟΠΟΤΤΕ  με τον Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας 

Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια

 Τα θέματα των τρίτεκνων οικογενειών προτάσεις και διεκδικήσεις παρουσίασαν   κατά την διαδικτυακή συνάντησή τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ με τον Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια.

O Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Γ. που συμμετείχαν, ενημέρωσαν τον Βουλευτή για θέματά τους όπως την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις πολυμελείς οικογένειες, το Δημογραφικό, τη στήριξη της οικογένειας, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, μείωση του κόστους των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες κ.ά.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της ενιαίας αντιμετώπισης των τρίτεκνων από όλα τα υπουργεία.  

Από την πλευρά του ο  κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε καταρχάς τη σπουδαιότητα της τριτεκνίας και τη συμβολή της στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στα ζευγάρια ώστε να προχωρήσουν στην απόκτηση τρίτου παιδιού. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη χάσμα μεταξύ τριτέκνων και πολυτέκνων όσον αφορά την πριμοδότηση κάθε παιδιού και ενημέρωσε την Ε.Γ. ότι  θα έχει συνάντηση για τα θέματα που τους απασχολούν με μια σειρά κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και με τη νέα υφυπουργό δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι είναι τρίτεκνος από πεποίθηση, όπως δήλωσε. Ο κ. Μαραβέγιας διαβεβαίωσε ότι αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο η ικανοποίηση των αιτημάτων που θέτουν οι τρίτεκνες οικογένειες. 

Η αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ τον ευχαρίστησε για την θετική του ανταπόκριση δηλώνοντας πως η αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας είναι μεγάλο ζήτημα που απαιτεί ΑΜΕΣΑ μέτρα και συστράτευση δυνάμεων.