Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Συγχαρητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

 Το  Διοικητικό Συμβούλιο  Τριτέκνων  Ν. Πρέβεζας  εκφράζει τα

Συγχαρητήρια  σε όλους και όλες που μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες συμμετείχατε στη μάχη για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα!!

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες που καταφέρατε την εισαγωγή σας στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όσοι δεν πετύχατε το στόχο σας να έχετε στο μυαλό σας πως η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και καθημερινές μάχες τις οποίες με πίστη στις δυνάμεις σας θα τις κερδίσετε.

Ευχόμαστε  σε όλους και όλες να κατακτήσετε τις κορυφές που ονειρεύεστε, να κάνετε πράξη τα όνειρα σας  .

 

ΥΓ.  Επί τη ευκαιρία, για τις πανελλαδικές εξετάσεις θέλουμε να εκφράσουμε την  άποψη μας.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και των ονομάτων των εισαγομένων, αντί να είναι μια ημέρα χαράς, μετατράπηκε σε μια μέρα πρωτοφανούς τραγωδίας.

Αποκλείστηκε από τα ΑΕΙ μεγάλο πλήθος υποψηφίων. Όχι μόνο γιατί έγραψαν πολύ χαμηλές βαθμολογίες  αλλά   λόγω της νεοεισαγομένης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).  Φθάσαμε σε πρωτοφανείς αρνητικές επιδόσεις, με συνέπεια πολλές σχολές να μην έχουν ούτε καν έναν εισαχθέντα! Με την ανακοίνωση των βάσεων για το 2021 τα πανεπιστήμια «άδειασαν». Έμειναν έξω από την Ανώτατη Εκπαίδευση πάνω από 40.000 υποψήφιοι.

Αριστούχοι υποψήφιοι, με υψηλές επιδόσεις αποκλείονται από τις Αρχιτεκτονικές λόγω του ότι στο Ελεύθερο ή στο Γραμμικό Σχέδιο πέτυχαν επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ.

Παρακαλούμε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναθεωρήσει την ΕΒΕ και να   δώσουν τις βέλτιστες δυνατές λύσεις. Εδώ συζητάμε για το μέλλον του τόπου και για τα νέα παιδιά.  Η λύση δεν είναι όποιος έχει χρήμα πάει στα κολέγια ή το εξωτερικό.

Τέλος η  έλλειψη των φοιτητών από την επαρχία για να στοιβαχτούν στα κολέγια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ είναι δεδομένα ότι θα φέρει αναταράξεις και ανατροπές στις τοπικές οικονομίες.

Δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα απλά ξεμένουν από πρωτοετείς φοιτητές  όπως :

- ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΑΡΤΑ) από 180  θέσεις /  εισήχθησαν 17

- ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ) από 229 θέσεις   / εισήχθησαν 40

Εμείς ,   Ζητάμε   Μόρφωση και σπουδές για όλους!