Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ




Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου στην Αθήνα ,στο ξενοδοχείο NOVUS  η προγραμματισμένη συνάντηση Συλλόγων της ΟΠΟΤΤΕ . Στη συνάντηση αυτή, μετά από πρόσκληση παρευρέθηκε ο Ευρωβουλευτής  κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.  Ο λόγος που προσκλήθηκε είναι η διαδικασία ένταξης της ΟΠΟΤΤΕ στις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες και η ενημέρωσή του για τα αιτήματα και τα προβλήματα των τρίτεκνων της χώρας. Ο κ. Χατζημαρκάκης κατά τη δική του παρέμβαση, τάχθηκε υπέρ της προσπάθειες που κάνουν οι τρίτεκνοι να εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους και έδωσε το δικό του στίγμα ,όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.  Στη συνέχεια , δώρισε και από ένα βιβλίο που έχει συγγράψει σε κάθε σύλλογο που είχε εκπρόσωπό του.
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία μέσω του Προέδρου κ. Αχλαδιανάκη ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο και ζήτησε τη βοήθειά του για τη σύνδεση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που ενισχύουν και παρακολουθούν την οικογένεια.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις και προτάσεις από όλους τους Συλλόγους για τις προτεραιότητες των διεκδικήσεων τους προσεχείς μήνες. Τέθηκαν πολλά θέματα, όπως η πορεία της εξομοίωσης και η κατάθεση νόμου στη βουλή ,τα τρόφιμα, η Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα, πολλά πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Σύλλογοι, το θέμα μείωσης των εισιτηρίων σε ακτοπλοϊκές και ΚΤΕΛ και πολλά άλλα.

Γενικά ήταν μια επιτυχημένη συνάντηση, αφού και η διάρκειά της ήταν περίπου 4 ώρες, πράγμα που βοήθησε πολλούς Συλλόγους να λύσουν τις απορίες τους.
Την επόμενη μέρα την Κυριακή 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Δ.Σ στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου έγινε προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων, καθορίστηκαν οι προτεραιότητες με πρώτη την προσπάθεια για τη Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα όπου η προθεσμία για τους πίνακες είναι μέχρι τις 22 Μαρτίου, ενώ μετά (εάν δεν υπάρχουν οι πίνακες) να υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό ετοιμάστηκε ερώτηση για τη βουλή και ήδη ενημερώθηκαν βουλευτές για να την καταθέσουν. Επίσης, κρίσιμο θέμα που συζητήθηκε είναι η διαδικασία με τα τρόφιμα για τη φετινή χρονιά και για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, αφού φέτος το Υπουργείο αυτό θα αναλάβει τη διαδικασία με τα τρόφιμα.