Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



       
Το  Σύλλογο  Τριτέκνων  Ν. Πρέβεζας επισκέφθηκε  ο  Υποψήφιος  Δήμαρχος  Πρέβεζας κ.  Δημήτρης   Βασιλείου και επικεφαλής του συνδυασμού  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ την  Τετάρτη το απόγευμα στις  9 Απριλίου 2014.
Τον κ.   Βασιλείου  συνόδευαν  οι υποψήφιοι Σύμβουλοι  κ.κ. Θεοφάνους Ιωάννης , Παγκράτης Σπύρος και  Γιώργος Βεϊτης .
Μέσα  σε   φιλικό  κλίμα   το Δ.Σ.  Τριτέκνων   Ν.  Πρέβεζας  ενημέρωσε τους  φιλοξενούμενους για  την   ιστορία του συλλόγου μας , τη δραστηριότητα τους , το κοινωνικό    έργο και  την υπογεννητικότητα που μαστίζει  την Ελλάδα και το Νομό  Πρέβεζας.  Ειδικότερα καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές, αρκετές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης,  τα οικογενειακά  επιδόματα και τα τρόφιμα δίνονται  με  βάσει τα τεκμαρτά  εισοδήματα  και όχι τα πραγματικά.
Ζητάμε από το Δήμο  να καλύψει το έλλειμμα της  πολιτείας στις δομές  της κοινωνικής  πολιτικής  και αυτό θα γίνει με τη στήριξη  των   Τριτέκνων  οικογενειών,  η οποία θα εκδηλωθεί με την μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης  με βάση το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα  , Δωρεάν στους παιδικούς   Σταθμούς  και έκπτωση 50% στο  Δημοτικό Ωδείο  και την  στήριξη της ένταξης θεσμικά και νομικά   των τριτέκνων στις πολυμελείς οικογένειες όπως συμβαίνει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ.  Δημήτρης   Βασιλείου είπε: Ως «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  » θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας και καθήκον μας τη στήριξη της  οικογένειας. Μάλιστα, λόγω του προβλήματος της υπογεννητικότητας, θα εξεταστούν μέτρα στήριξης και ανακούφισης των οικογενειών. Θα αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα που προορίζονται συγκεκριμένα για δράσεις κοινωνικής πολιτικής στους δήμους, ώστε να χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής πολιτικής και στήριξης εκείνων των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών που αποδεδειγμένα το χρειάζονται. Η Πρέβεζα θα γίνει πιο ανθρώπινη πόλη και η στήριξη της κάθε οικογένειας αποτελεί προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό» υπογράμμισε ο  Υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας   κ. Δημήτρης  Βασιλείου .
Ο   Δήμος   Βασίλης   πρόεδρος  των  Τριτέκνων   Ν. Πρέβεζας μαζί  με τους :  Χρηστιά  Αρετή, Παπασάβα Νίκη ,Τζαφέρη Χριστίνα και Μπεϊντάρη   Ταξιάρχη , ευχαρίστησαν  τον κ. Βασιλείου Δημήτρη και τους  συμβούλους  του για την επίσκεψη τους και για τη συζήτηση  των προβλημάτων.