Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. ΧρυσόστομοΤον  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε το  Διοικητικό συμβούλιο  Τριτέκνων    Ν. Πρέβεζας   την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια,  να ενημερώσουμε τον Σεβασμιότατο για  την κοινωνική  αποστολή που επιτελεί ο σύλλογος  μας  και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  τρίτεκνη οικογένεια.
Για το μεγάλο θέμα του δημογραφικού της  Ελλάδας, προτάθηκε να τεθεί στην Ιερά  σύνοδο, διότι η φωνή της εκκλησίας είναι δυνατή και διαπερνά ακόμη και τοίχους.
Προτείναμε ώστε να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας,  διότι τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ζητούσαμε   ένα   πράγμα από τις κυβερνήσεις του τόπου,  να σταματήσει ο εμπαιγμός  των Τριτέκνων.Για  να γίνει αυτό, πρέπει   σήμερα η κυβέρνηση να  φέρει   τη  δική της   πρόταση νόμου Αριθ. 215/13/2012  που κατέθεσε στη βουλή «Για την ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολυτέκνων στο Ν. 1910/1944» με τις νέες προσθήκες που πρότεινε η ΟΠΟΤΤΕ.

Την  «υιοθέτηση» της  Ιεράς Μονής   Αβάσσου πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο στον  Σεβασμιότατο, υλοποιώντας  το   όνειρο του αείμνηστου κ. Χρήστου Πεπόνη για αποπεράτωση  της.  


Ο σεβασμιότατος   κ. Χρυσόστομος   συνεχάρη  το Δ.Σ. για τις  ενέργειες του και με  έμπρακτη στήριξη της Μητρόπολης    θα  συμβάλει στις  προσπάθειες  μας.