Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΗΡΟΥ



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στις 26 Φεβρουαρίου  2015 με τον    Δήμαρχο   Ζηρού   κ.  Νίκο   Καλαντζή  στο  Δημαρχείο  - Φιλιππιάδα  και της Δ/κσης του συλλόγου Τριτέκνων Ν.  Πρέβεζας .

Η  Δ/κση   του  Συλλόγου  ενημέρωσε τον κ.  Δήμαρχο  για τα    θέματα των Τριτέκνων  οικογενειών αλλά και τις επισκέψεις  της  Δ/κσης  ΟΠΟΤΤΕ  σε διάφορα Υπουργεία.
Για το  θέμα  του δημογραφικού προβλήματος , που είναι οξύ στην  Ήπειρο και ειδικά στις περιοχές  Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού, όπου τα σημάδια γήρανσης είναι εμφανέστατα διότι δεν υπάρχει δημοτικό σχολείο  σχεδόν  σε όλα τα χωριά  .
Στην  προσπάθεια  που κάνουμε να βοηθήσουμε  τις φτωχές οικογένειες  μοιράζοντας τρόφιμα και φρούτα ζητήσαμε  να έχουμε  την υποστήριξη του  Δήμου.

 Η Δ/κση  των Τριτέκνων   παρέδωσε επιστολή όπως  στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής να φροντίσουν  την  οικογένεια  με πολλά παιδιά , που  για τους  Τρίτεκνους  είναι :
·        Μείωση κατά  50% των Δημοτικών τελών καθαριότητας , φωτισμού, δημοτικού φόρου και υδρεύσεως για τις οικογένειες  με τρία τέκνα. Η εν λόγω μείωση να ισχύει για μία κατοικία ( ιδιόκτητη ή μισθωμένη) εντός των ορίων του   Δήμου .
·        Εγγραφή  στους παιδικούς σταθμούς  των τέκνων  γονέων με  τρία παιδιά με τις  ίδιες προϋποθέσεις  ( προτεραιότητα  και δίδακτρα)    που  ισχύουν και για τους πολύτεκνους.
·         Να συμμετέχουμε σε επιτροπές που αφορούν την  οικογένεια

Τέλος ενημερώσαμε τον κ. Δήμαρχο για την εκδήλωση μας που θα κάνουμε  στις    14-3-2015  στο  ΚΤΗΜΑ   ΤΣΟΥΜΑΝΗ .

  Η συζήτηση   έγινε σε φιλικό κλίμα , ο    Δήμαρχος   κ.  Νίκος  Καλαντζής κατέγραψε τα αιτήματα   δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στα αιτήματα των Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας .
 Παρόντες  ήταν ο Αντιδήμαρχος  κ. Ρεμπής  Ζήκος και η Γάλιου Μαρία σύμβουλος & τρίτεκνη.
Από  το  Δ.Σ.   Τριτέκνων οι : Δήμος  Βασίλης – Γκλιάτης Φώτης , Χρηστιά  Αρετή και Αηδώνη  Ζωή .