Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η ΟΠΟΤΤΕ απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για το φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα



Η ΟΠΟΤΤΕ αντιδρώντας άμεσα στις δηλώσεις του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη σχετικά με το φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων, απέστειλε άμεσα επιστολή  που μεταξύ άλλων αναφέρει:



'' Κύριε Υπουργέ,
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη, δηλώσατε ότι με το νέο νομοσχέδιο για το φορολογικό θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.
Μάλιστα χαρακτηρίσατε άδικο το μέτρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι «νοιώθετε αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια». Επίσης κάνατε γνωστό ότι αναζητούνται ισοδύναμα για να καταργηθεί το μέτρο, αλλά και για άλλες φορολογικές αδικίες που θα καταργηθούν με το επικείμενο νομοσχέδιο.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι και εμείς οι τρίτεκνοι νοιώθουμε ακριβώς την ίδια «αμηχανία» με εσάς, μόνο η δική μας «αμηχανία» έχει εξόχως οικονομικό περιεχόμενο, διότι και εμείς αναγκαζόμαστε να αποσύρουμε μαζικά τ’ αυτοκίνητα που η πολιτεία μας παρότρυνε ν’ αγοράσουμε, προκειμένου να μετακινούμε με ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους τις οικογένειές μας.
Κύριε Υπουργέ,
Σε όλη την Ευρώπη οι τρίτεκνες οικογένειες συγκαταλέγονται στις πολύτεκνες οικογένειες και έχουν εξισωθεί σε μια σειρά από κοινωνικές πρόνοιες και μέριμνες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ως τ. συνδικαλιστής και άνθρωπος των κοινωνικών κινημάτων, δεν θα αγνοήσετε το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και δεν θα επιτρέψετε να συντελεστεί μια τέτοια  αδικία  και διάκριση  σε βάρος  των Τριτέκνων οικογενειών, λαμβάνοντας την ίδια μέριμνα στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο, για απαλλαγή και των Τριτέκνων από  το φόρο πολυτελείας  αυτοκινήτων.  Το πρόβλημα εξάλλου είναι το ίδιο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους και τυχόν εξαίρεσή μας δεν θα είχε κοινωνική νομιμοποίηση και θα προκαλέσει την αντίδραση 250.000 τρίτεκνων και πλέον οικογενειών.''