Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
15/1/2016

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη και συζήτησε εκτενώς όσα θέματα απασχολούν τους Τρίτεκνους με συνεργάτες του.
Ειδικότερα στη συζήτηση παρόντες ήταν από πλευράς ΟΠΟΤΤΕ ο Πρόεδρος Μ. Αχλαδιανάκης, η Γ΄Αντιπρόεδρος Μ. Τζαβέλλα, ο Ταμίας Β. Δήμος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Δ. Κοντός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλίμου Ι. Μαριόλης και η Ταμίας του Συλλόγου Φυλής Α . Κοντού και από πλευράς Υπουργείου οι Σύμβουλοι του Υπουργού κ. Δημητρακόπουλος Θέμης και Κορδής Νεκτάριος, ο Προϊστάμενος επαγγελματικής εκπαίδευσης κ. Μουστάκας Γεώργιος, ο διευθ/τής β΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μποφυλάτος Σταύρος, ο διευθ/τής α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Κουφόπουλος Γιάννης.

Αρχικά έγινε μία γενική ενημέρωση για τα προβλήματα παιδείας που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι αλλά και το πρόβλημα του δημογραφικού από τον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ και ακολούθησε πιο εμπεριστατωμένη αναφορά από τον Δημήτρη Κοντό σχετικά με την αναγκαιότητα της ενίσχυσης υποδομών όσον αφορά την σίτηση και στέγαση των φοιτητών, για τη διατήρηση των μετεγγραφών, για την προτεραιότητα στα προνήπια, να κρατείται η ποσόστωση στις προσλήψεις των αναπληρωτών καθηγητών, επίσης, στις προσλήψεις για αναπληρωτές ειδικής αγωγής, να υπάρχει και να εφαρμόζεται η αντίστοιχη ποσόστωση για τρίτεκνους, οι αποσπάσεις  να γίνονται κατά προτεραιότητα για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τρίτεκνους ( εδώ πήραμε την υπόσχεση πως θα ενταχθούν οι τρίτεκνοι σε ειδική κατηγορία και με νομοθετική ρύθμιση θα διευθετηθεί το θέμα καθώς και για τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής). Ακόμη για τον τρόπο πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας να υπάρχει σαφής πρόνοια ώστε εκτός από την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, του χρόνου απόκτησης πτυχίου, το βαθμό σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να μοριοδοτείται και η οικογενειακή κατάσταση (ενδεικτικά 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια, 3 παιδιά 9 κλπ).