Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 29 & 30Απρίλη 2017 στην Πρέβεζα




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ







ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 29 & 30 Απρίλη 2017  στην Πρέβεζα
‘Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας πάει ποδήλατο …’

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε συνεργασία με την ‘ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ’ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σας προσκαλούν στο Μαθητικό Ποδηλατικό Διήμερο εκδηλώσεων για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσον μετακίνησης στην πόλη. Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή μας!
Αναδεικνύει τεκμηριωμένα τις ανάγκες για τον προσανατολισμό της πόλης στην κατεύθυνση της βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον διαβίωσης  και το προτείνει ως μέσον μετακίνησης σε πολιτιστικές διαδρομές και μονοπάτια .
Το  βασικό μας σύνθημα :

« Πάμε ποδήλατο !!!»

  
Εκδηλώσεις:
               
  • Προβολή ταινίας  Bikes vs Cars
Σάββατο  29 Απριλίου 2917 , ώρα 7μμ,
Αίθουσα Εκδηλώσεων 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας

  • Μαθητική και όχι μόνο… Ποδηλατοπορεία
Κυριακή 30 Απριλίου 2017 , ώρα 10.30 πμ,
Στάδιο ‘Αθανασία Τσουμελέκα’ Αρχαία Νικόπολη - Παραλία - Δικαστήρια

Κινούμαστε με το ποδήλατο μας παντού!
Περιορίζουμε το ΙΧ, διεκδικούμε ασφαλή μετακίνηση !
Προβάλλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη συνδέουμε με την οικο-μετακίνηση! 
Αλλάζουμε τη ζωή μας !!!

Περιγραφή εκδηλώσεων
Προβολή ταινίας  Bikes vs Cars
Η βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ «bikes vs Cars» του Σουηδού σκηνοθέτη Φρεντρικ Γκέρτεν,  απεικονίζει την παγκόσμια κρίση που όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε και θα πρέπει κάποτε να συζητήσουμε, για το κλίμα, για τους πόρους της γης, τις πόλεις …όπου τα πάντα  σχεδιάζονται και καταναλώνονται ...για τα «αυτοκίνητα». Στην ταινία συναντάμε τις πόλεις του κόσμου σε ένα συνεχώς αυξανόμενο και  θορυβώδες κυκλοφοριακό χάος. Το ποδήλατο αποτελεί το μεγάλο εργαλείο για την αλλαγή, όπου τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχάνων, επενδύουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο στις ομάδες πίεσης και τη διαφήμιση, για να αποτρέψουν τις αναγκαίες εξελίξεις. Συναντάμε ακτιβιστές και στοχαστές απ όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για καλύτερες πόλεις, για να αλλάξουν νοοτροπίες, να πείσουν τις αρχές, κόντρα στις επιβλαβείς «συνήθειες» ….όπου η ελπίδα, το χιούμορ και η δύναμη των ανθρώπων παραμένει.….!
Η ταινία  θα προβληθεί το Σάββατο  29-4-2017 και ώρα 7μμ στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε συνεργασία με την Κίνηση Φίλων του Ποδηλάτου Πρέβεζας. (Είσοδος δωρεάν)!
Θα ακολουθήσει συζήτηση – τοποθετήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της ταινίας υπό το συντονισμό εκπροσώπων της ‘Κίνησης φίλων του ποδηλάτου’ και του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων.

Μαθητική Ποδηλατοπορεία
 Είναι μια   συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Καλλιεργεί τις φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες των νέων μας και προωθεί την οικο-μετακίνηση ως τρόπο ζωής .
Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την  «ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου, ως κυρίαρχο μέσον για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πόλεων.   Γίνεται την Κυριακή στις 30 Απρίλη 2017 και ώρα 10.30. Επίσης γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας   και περιλαμβάνει περιήγηση –ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο .

Στον αρχαιολογικό χώρο θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση για ένα ποδήλατο για τους συμμετέχοντες από το Σύλλογο Γονέων –κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου πρέβεζας.

  
Η διαδρομή της ποδηλατοπορείας είναι η παρακάτω:

Δημοτικό Στάδιο ‘Αθανασία Τσουμελέκα’ – Κίτσου Τζαβέλα –Φόρος- Λεωφόρος Ιωαννίνων – Νικόπολη.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Νικόπολη – Λεωφόρος Ιωαννίνων (έως το Κοιμητήριο) – Παρμενίωνος ( Βαθύ)- Αγίου Σπυρίδωνος - Πευκάκια-Ανθόκηπος-  Πλατεία Ανδρούτσου- Δικαστήρια (τέλος διαδρομής).


Σας Καλούμε όλους , να συμμετάσχετε  στις παραπάνω εκδηλώσεις για την βιώσιμη και οικολογική μετακίνηση!


Πάμε ποδήλατο !!!

Με το ποδήλατο στη βόλτα, στη δουλειά, στην αγορά!
                                      Περιορίζουμε το ΙΧ, κινούμαστε με ποδήλατο!



ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • Καπέλο
  • Νερό
  • Κράνος ( αν υπάρχει)