Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ για ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΤΕΚΩΝ    Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                 Πρέβεζα  19-2-2013            
Δ/νση :  Δ. Κρόκου  57   (Έναντι Πυροβολικού )                      
  Τ.Κ.  48100   -ΠΡΕΒΕΖΑ        
ΤΗΛΕΦΩΝΟ :               2682061175
ΤΗΛΕΦΩΝΟ&  FAX : 2682061650
         
Αριθ. Πρωτ.     32                                
                                           Προς

την πρόεδρο και τα μέλη της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας     και  Δικαιωμάτων του   Ανθρώπου                                                                                                                                              (ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ)

Κοιν: Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο      

              Κυρίες και κύριοι βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου,

     Ο σύλλογος Τριτέκνων Ν.  Πρέβεζας  αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει για μια ακόμη φορά μαζί σας και να σας εκφράσει την δυσαρέσκεια των 1800  οικογενειών - μελών του για την συνεχιζόμενη αναβλητικότητα της επιτροπής που συμμετέχετε , σε ότι αφορά την συζήτηση πρότασης νόμου περί θεσμικής και νομικής εξομοίωσης των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες.
     Το να επιχειρηματολογήσουμε για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, νομίζουμε ότι θα παραβιάσουμε «ανοικτές θύρες» σε ανθρώπους που έχουν άμεση γνώση των δυσμενών επιπτώσεων της υπογεννητικότητας και των εκρηκτικών προβλημάτων που προκύπτουν εξ αιτίας της.
     Περιμέναμε στα μέσα Φεβρουαρίου να κληθούν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας (ΟΠΟΤΤΕ) στην επιτροπή διαβούλευσης και αντ΄αυτού πληροφορηθήκαμε από τον κ. πρόεδρο ότι,  σε συνομιλία που είχε με την γραμματέα της κ. προέδρου της επιτροπής, το θέμα μετατίθεται για το επόμενο μήνα κ.λ.π. 
     Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν η υπόσχεση- δέσμευση να οδηγηθεί- επί τέλους- στην υλοποίηση.
     Αποτελεί ίσως πρωτοφανές γεγονός για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, η απόλυτη συμφωνία ΟΛΩΝ των κομμάτων του κοινοβουλίου, για την θεσμική και νομική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Θα είναι ένας νόμος που θα ψηφιστεί ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες της βουλής.
     Ας αφήσουμε την αναβλητικότητα, που για τους τρίτεκνους αποτελεί από το παρελθόν κακό προηγούμενο και ας οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία συζήτησης στην επιτροπή διαβούλευσης. Την περιμένουμε άμεσα.  
     Στις ζοφερές στιγμές που βιώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες ας αποτελέσει η απόφασή σας μια ομπρέλα μερικής προστασίας από τον φυσικό αφανισμό που με μαθηματικά ακρίβεια οδηγούμαστε. 
     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολύχρονη ωρίμανση του δίκαιου και έντιμου αιτήματός μας, ύστερα από τον καταιγισμό των οικονομικών και φορολογικών μέτρων,  θα καταγραφεί στα οφειλόμενα μέτρα του κράτους  προς τις χιλιάδες  αναξιοπαθούντες τρίτεκνες οικογένειες.
           Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
     Αναβαθμίστε με την απόφασή σας το κλυδωνιζόμενο πολιτικό σύστημα και την αξιοπιστία των κομμάτων.
    Σε διαφορετική περίπτωση, ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αποκαλεί τους πολιτικούς, που αρνούνται την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, δημαγωγούς. 
    Τώρα οι χιλιάδες τρίτεκνοι θα έχουν γνώση και θα αποδώσουν τα αρμόζοντα σ΄αυτούς που θα αποφασίσουν.

                                          Από  τη  Δ/κση του  Συλλόγου  μας 
              Ο   Πρόεδρος                              Η   Γεν. Γραμματέας 
              Δήμος   Βασίλης                         Παπασάββα   ίκη