Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»




          
Στις    8 & 9 Φεβρουαρίου 2014 οι  Τρίτεκνοι  Ν.  Πρέβεζας πραγματοποίησαν την Εκδρομή  τους .
Πρώτος  σταθμός  ήταν τα Γρεβενά για ένα καφέ , στη συνέχεια φθάσαμε στην πόλη με τον μεγαλύτερο καταρράκτη, την Έδεσσα . Θαυμάσαμε τους επιβλητικούς καταρράκτες και κάναμε μια μικρή βόλτα στη πόλη που μας γοήτευσε το φυσικό περιβάλλον.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Λουτράκι  Αριδαίας όπου ήταν το  Ξενοδοχείο μας  «FILOXENIA».  Το Ξενοδοχείο , ένα  κόσμημα  της περιοχής  μέσα σε φυσικό περιβάλλον  όπου οι άνθρωποι του μας υποδέχθηκαν με  ευγένεια και εξυπηρέτηση  άψογη.
Το απόγευμα επισκεφθήκαμε τα  Λουτρά  ΠΟΖΑΡ. Τα ιαματικά θερμαινόμενα  νερά του στις  εξωτερικές  πισίνες και στους καταρράκτες έδωσαν τη δυνατότητα σε  μας να απολαύσουμε ΜΠΑΝΙΟ.







Το βράδυ μας συνάντησε  ο κ. Δημήτρης  Γηρέας  του Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας που μας  υπέδειξε μια  παραδοσιακή Ταβέρνα « Διόνυσος»  στο χωριό Νόρμα  , με άψογη εξυπηρέτηση , προσφέροντας γαστρονομικές απολαύσεις  με τοπικά εδέσματα όπως Τσομπλέκι, Κότσι κ.α. και κρασί της περιοχής.
Την  Κυριακή   πήραμε το πρωϊνό μας  στο Ξενοδοχείο μας και αναχωρήσαμε για το  Χιονοδρομικό κέντρο  Καϊματσαλάν.Το χιονοδρομικό ήταν σε υψόμετρο 2050  μ., με   πάρα πολύ χιόνι. Ο  άριστος  Οδηγός  μας κ. Κίτσος Βασίλης , έβαλε αλυσίδες για να φθάσουμε  στο χιονοδρομικό. Οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν το χιόνι με τα έλκηθρα  και τις τσουλήθρες, κάποιοι μεγάλοι την ατμόσφαιρα της ομίχλης και του χιονιού και τη θαλπωρή  στο Σαλέ.
Την βασιλόπιτα κόψαμε σε ταβέρνα στον Άγιο   Αθανάσιο, ένα γραφικό τουριστικό χωριό.
Το ταξίδι μας ήταν γεμάτο  γέλια  από  ανέκδοτα και τραγούδια.
Ευχαριστούμε όλους  όσους  συμμετείχαν  .