Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

" Η δύναμη του ΕΜΕΙΣ"


                            
άρθρο  Δημοσιευμένο στο περιοδικό  της ΟΠΟΤΤΕ- ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ  Τεύχος 14ο

 Στις  19 & 20  Οκτωβρίου 2013  έγινε το πανελλαδικό συνέδριο Τριτέκνων , όπου έσμιξαν όλες   οι φωνές από  κάθε γωνιά της Ελλάδας , απόψεις , προτάσεις για μια νέα   Διοίκηση   Τριτέκνων. Ένα συνέδριο  χωρίς γκρίνιες, με σκέψη πως θα γίνουμε  καλύτεροι και με προοπτική.
 Το απερχόμενο Δ.Σ. άφησε σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη για το νέο Δ.Σ.
Αγωνιζόμαστε χρόνια  ως σύλλογοι Τριτέκνων ,   στη συνέχεια ως  ΠΕΑ (Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα) , και από το 2010  ως  Ομοσπονδία   ΟΠΟΤΤΕ.    Με πλήρη συνείδηση ,  με διάθεση να κριθούμε στο μέλλον  για όσα δηλώνουμε και   όσα κάνουμε , ΑΜΕΣΑ πρέπει να συμπράξουμε ΜΑΖΙ,   με  όλους τους φορείς αλλά προπάντων   ΕΜΕΙΣ  σαν σύλλογοι τριτέκνων . Σε  αυτή  την εποχή  της κρίσης , είναι ανόητο έως επικίνδυνο να θεωρεί κάποιος  ότι,  ως μονάδα θα επιβιώσει πέρα και πάνω από το σύνολο, χωρίς σύμπραξη με  τους τρίτεκνους,  με  άλλες  κοινωνικές ομάδες.
Ο  Αριστοτέλης , ο επιφανέστερος  ίσως  εκπρόσωπος του κλασικού ελληνισμού , δίδαξε ότι για να ανταπεξέρχεται κανείς στα του Βίου  ΜΟΝΟΣ,  πρέπει  να είναι 
                                      ή   Θεός    ή   θηρίο.
Μετά  την  τροποποίηση του καταστατικού  , διορθώνοντας τα  λάθη του παρελθόντος ,   εγγράφονται  και ενισχύουν την  ΟΠΟΤΤΕ    σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε κάποιους συλλόγους εκτός   Ομοσπονδίας ,υπάρχουν διαφορετικές απόψεις  για τη λειτουργία  του  νέου καταστατικού μας.
Πιστεύω  ότι   ΔΕΝ φτιάξαμε   το Ευαγγέλιο, εάν σε ολομέλεια  των συλλόγων και αντιπροσώπων αποφασιστεί η αλλαγή άρθρων για την καλύτερη λειτουργία  της Ομοσπονδίας  , θα  αλλαχθούν. Όμως δεν υπάρχει  το μαγικό λυχνάρι που να ικανοποιεί τις επιθυμίες μας ,  πρέπει μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μέσα   από την Ομοσπονδία    θα προχωρήσουμε  σε ότι θέλει αλλαγή και θα είμαστε σύμμαχοι κάθε μέρα στα  εύκολα και στα δύσκολα . Οι διαφορετικές  απόψεις είναι πλούτος  για την  ΟΠΟΤΤΕ. Σήμερα διαμορφώνεται μια σχέση εμπιστοσύνης που παραμένει σταθερή μεταξύ των συλλόγων. Προχωράμε μπροστά , με σεβασμό σε αξίες & αρχές, με όραμα & στρατηγική, ενώνουμε  δυνάμεις σε μια  ενιαία άποψη.

Το καταστατικό μας τροποποιήθηκε στις  13-10-2012και  άρχισε  η εφαρμογή  του από την έγκριση του (Μάιος 2013). Βάζουμε κάποιους κανόνες για να μην καταστρατηγούνται  οι εκλογές, με  δικαστικό αντιπρόσωπο , ανά 100 ψηφίσαντα μέλη ,  ΕΝΑΣ   αντιπρόσωπος ,ΕΝΑΣ   κανόνας για όλους  για να μην υπάρχουν μαϊμού αντιπρόσωποι.
Η  Αλληλεγγύη, η δύναμη του ΕΜΕΙΣ θα βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων μας. Ο σύλλογος είναι η φωνή του κάθε  τρίτεκνου και η Ομοσπονδία  ο πολιορκητικός κριός που  σπάει όλα τα εμπόδια .
Ενωμένοι  θα  πετύχουμε τους στόχους  και το σκοπό μας. Μέσα στη φουρτούνα της κυβερνητικής πολιτικής χρειάζεται να χτίσουμε γέφυρες  αλληλεγγύης , διαλόγου & δράσης  μαζί με την κοινωνία , με τους  συλλόγους και τους φορείς κάθε νομού, μαζί με τους ενεργούς πολίτες  που είναι οι φυσικοί μας  εταίροι.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ οι άνεργοι έφτασαν 1,800,000 – υποσιτίζονται 300.000  παιδιά και 600.000  παιδιά είναι στο  όριο φτώχειας .
Η ανεργία βρίσκεται στο 34%  στο επίπεδο του 1961, θα πέσει στο 10% μετά από 20 χρόνια.
Στην  Ήπειρο και στη Μακεδονία η Ανεργία των νέων είναι 55% σύμφωνα με τα στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ.
Εμείς στη Πρέβεζα  ξέρουμε ότι:
- κάθε σχολείο που κλείνει ,ανοίγει η πόρτα μιας φυλακής  για κάποιο  νέο.
-Κάθε  Νοσοκομείο που κλείνει  ανοίγει  ένας   τάφος
-Εμείς  στη  Πρέβεζα  ΔΕΝ χειροκροτούμε τους   νεκροθάφτες , ποιος  ρίχνει περισσότερο χώμα πάνω στο φέρετρο.
Σήμερα υπάρχει  ΑΝΟΧΗ   της  κοινωνίας -   και  ΟΧΙ   αδυναμία .

 Όμως  ΔΕΝ   θα κλείσουμε τα μάτια  σε όσα γίνονται .

O  Άινσταϊν  είπε :   Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.  

Γι  αυτό:    
 Συνειδητοποιώντας ότι η ιστορική ευθύνη μας επιβάλλει να παραμερίσουμε εγωισμούς και να βάλουμε  από κοινού  ένα λιθαράκι  στην  ένωση τριτέκνων.
Ενωμένοι ας πάμε μπροστά. 
ΚΑΝΕΝΑΣ  σύλλογος εκτός Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων   ΟΠΟΤΤΕ.                                  
ΟΛΟΙ   μαζί μπορούμε  να κάνουμε  τη διαφορά .                                                       
ΕΛΑ  Να πάρουμε  τη ζωή μας  στα χέρια  μας -   το μέλλον των παιδιών μας.-

ΔΗΜΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ  Ταμίας    ΟΠΟΤΤΕ 

 & Πρόεδρος  Τριτέκνων  Ν. Πρέβεζας.