Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ-ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Την Παρασκευή 27/11/2015 αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν  από τον Πρόεδρο Μανόλη Αχλαδιανάκη, Α/πρόεδρο Τσούλια Στέλιο, τη Γραμματέα Βακουφτσή Σούλα και τα μέλη Κλέλια Βαρβαρίγου, Δαρδιώτη Κώστα και Γιώργο Κοζυράκη.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα καθώς και το ενδιαφέρον του Υπουργού
για τις προτάσεις μας.
Ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ  κ Αχλαδιανάκης ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι και επισήμανθηκε πως θα πρέπει
αυτό που είχε προεκλογικά υποσχεθεί σαν αντιπολίτευση η Κυβέρνηση να γίνει
πράξη δηλαδή την Εξομοίωση.
Έπειτα έγινε συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο όπως:

1.Το ηλικιακό όριο των παιδιών των τριτέκνων να είναι το ίδιο με τους πολύτεκνους
    (δηλαδή άρση ηλικιακού ορίου).
2. Οι θέσεις που προκηρύσσονται από τον ΑΣΕΠ να είναι το ίδιο ποσοστό σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.
3. Σε όλες τις προσλήψεις με συμβάσεις έργου σε δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να
μοριοδοτούνται τα παιδιά και οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών όπως και οι πολύτεκνοι. Να ισχύσει δηλαδή η μοριοδότηση σε όλες τις προκηρύξεις προσλήψεων έκτακτου και μονίμου προσωπικού στο δημόσιο – ΟΤΑ -ΝΠΔΔ και ιδιωτικό τομέα,.
Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε προτεινόμενη διάταξη για ψήφιση θα πρέπει να ακολουθεί τη γενική αρχή ότι οι τρίτεκνοι θεωρούνται πολύτεκνοι, άρα όπου αναφέρεται η λέξη "πολύτεκνοι" θα πρέπει να συμπληρώνεται και η λέξη  "τρίτεκνοι'".
Επίσης, τέθηκε το θέμα της μοριοδότησης των Τρίτέκων Τέλος, ζητήθηκε η διευκόλυνση των τρίτεκνων υπαλλήλων με ειδικές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις και αποσπάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ.