Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ






Tο απόγευμα της Παρασκευής 27-11-2015  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Ηρώδου Αττικού,  προγραμματισμένη συνάντηση με το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Σκούτα και μέλη του Δ.Σ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.
 Η συνάντηση είχε κλειστεί να γίνει με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Νίκου Παππά όμως , λόγω της  συνάντησης των πολιτικών αρχηγών δε ήταν δυνατό να παραστεί. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αχλαδιανάκης Μανόλης,, Βακουφτσή Σούλα, Χελιουδάκη Μαρία, Χαβάκης Γιώργος και  Δήμος Βασίλης. Επίσης, στην ομάδα συμμετείχαν και οι Τσούλιας Στέλιος και Γιώργος Κοζυράκης.
Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στους τρίτεκνους.
Το κύριο και βασικό θέμα που τέθηκε είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Στον Διευθυντή κατατέθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα που τεκμηριώνουν το θέμα και έγινε υπενθύμιση πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει πρόταση νόμου για τη εξομοίωση. Μάλιστα υπάρχει πληθώρα δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που τάσσονται υπέρ της εξομοίωσης. Ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. του είπε «Το μόνο που ζητάμε είναι να κάνει το ίδιο και τώρα  αν θέλει να είναι αξιόπιστος».  
Στη συνέχεια συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα με έμφαση στο να υπάρξει άμεση υλοποίηση σε θεσμικά αιτήματα των τρίτεκνων που δεν έχουν καθόλου ή πολύ μικρό κόστος. Ο κ. Σκούτας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα, αλλά δεσμεύτηκε ως υπουργείο Επικρατείας να ενημερώσεις τα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα που συζητήθηκαν. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ τοποθετήθηκαν και ενημέρωσαν σε ό,τι θεώρησαν σημαντικό και σε ό,τι τους ζητήθηκε, ενώ ζήτησαν εκ νέου να συναντήσουν σύντομα τον Υπουργό.