Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Μετά τη συνάντηση της 28ης Νοεμβρίου με την ΟΠΟΤΤΕ ο Υπουργός ζήτησε από την Ομπσπονδία συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες του απεστάλησαν, και στη συνέχεια προχώρησε συντάχθηκε τροπολογία η οποία ευνοεί τους τρίτεκνους στη μοριοδότηση. Σε όλους υπάρχει ικανοποίηση για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.
Δείτε το κείμενο από το Αftodioikisi.gr που αναφέρει τη σχετική τροπολογία. 

O αναπληρωτή υπουργός κ. Χρ. Βερναρδάκη μιλώνταςστο «Έθνος της Κυριακής» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απορόφηση των αδιορίστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από διαγωνισμούς του 1998.
Η απορρόφηση αυτή αλλά και η ευνοϊκή μοριοδότηση των τριτέκνων αντίστοιχη με αυτή των πολυτέκνων θα είναι ορισμένα από θέματα που θα ρυθμίσουν τροπολογίες του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση για την αποκατάσταση αδικιών στο Δημόσιο, τόνισε:
«Σε αυτό το νομοσχέδιο θα υπάρξουν τροπολογίες που αφορούν την απορρόφηση των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από διαγωνισμούς του 1998.
Παράλληλα θα προβλέπεται ευνοϊκή μοριοδότηση των τριτέκνων αντίστοιχη με αυτή των πολυτέκνων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Επίσης θα θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα στους πρώην δημοτικούς αστυνόμους που εργάζονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα να μπορούν να μεταταχθούν σε θέσεις αντίστοιχες των προσόντων τους και θα νομοθετηθεί η αυτοδίκαιη αργία για κακουργηματικές πράξεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Παράλληλα ετοιμάζουμε σχέδιο νόμου που θα αντιμετωπίζει φλέγοντα διοικητικά ζητήματα σε όλα τα υπουργεία με έμφαση στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας».